Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás”Osztani magad, hogy sokasodjál,
Kicsikhez hajolni, hogy magasodjál,
Hallgatni őket, hogy tudd a világot,
Róluk beszélni,ha szólsz a világhoz.”
(Váci Mihály: Eső a homokra)
 
A fenti idézet azt fejezi ki számunkra, hogy Nevelőközösségünk elkötelezett és felelősséget vállal a ránk bízott gyermekek személyiségének kibontakoztatásában, egyéni képességeik és készségeik megismerésében és fejlesztésében.
 
Óvodánk elhelyezkedése a falu Fő utcáján, teljes egészében a régi óvoda helyére épült 1980-ban.  Udvarunk annak ellenére, hogy kicsi, barátságos és változatos játékokkal felszerelt. Az intézmény összkomfortos, négy csoport kialakítására ad lehetőséget. Két szárnyában kettő-kettő foglalkoztatóval rendelkezik. Jelenleg három csoporttal működik, amelybe azonos életkoronként járnak gyermekeink. A negyedik csoportszoba jelenleg tornaszoba-, illetve fejlesztőszobaként funkcionál, de folyamatban van új tornaszoba és fejlesztőszoba kialakítása, amely pályázati összegből valósul meg.

Célunk derűs, nyugodt óvodai légkör és érzelmi biztonság megteremtésével, boldog és kiegyensúlyozott gyermekek nevelése. Arra törekszünk, hogy harmónikus óvodai légkörben, a családokkal, partnerközpontú nevelőpartneri együttműködéssel, szakmailag felkészült, innovatív személyi és megfelelő tárgyi feltételek biztosításával a fenti célt elérjük.

Óvodánk nevelőtestülete Porkolábné Dr. Balogh Katalin által kidolgozott "Komplex Prevenciós Óvodai Programját" adaptálva készített helyi Pedagógiai Programot. A Program a fő hangsúlyt a mozgásra alapozza. Mivel a mozgás kihat a gyermeki személyiség egészének alakulására, talán
az egyik legfontosabb megalapozója az egészséges fejlődésnek. Befolyásolja a beszéd, a gondolkodási műveletek, a megismerő folyamatok elsajátítását.